Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 284

Modificări privind șederea reprezentanților FRONTEX pe perioada operațiunilor comune din RM

16 iun. 18:20   Societate
1338

Parlamentul a aprobat modificări legislative pentru reglementarea șederii în Republica Moldova a reprezentanților FRONTEX pe perioada operațiunilor comune. Proiectul de modificare a unor acte normative a fost aprobat de Legislativ în lectură finală.

Modificările legislative vor facilita efectuarea acțiunilor comune pe teritoriul țării noastre de către reprezentanții Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă și angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în vederea asigurării securității frontierei de stat, în special pe sectorul moldo-ucrainean.

Ajustarea cadrului legal va permite utilizarea de către reprezentanții FRONTEX a armelor de serviciu, a mijloacelor speciale din dotare, precum și a forței fizice pentru autoapărare legitimă și apărarea legitimă a membrilor echipelor.

Scopul Acordului constă în crearea unui cadru legal referitor la acțiunile comune desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Acordul va permite gestionarea mai eficientă a crizei regionale, a fluxului sporit de refugiați, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul managementului frontierei și asigurarea securității în comun cu ofițerii FRONTEX, detașați în Republica Moldova.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав