COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 388 808   INFECTAȚI 255 878(+48)   TRATAȚI 248 812     DECESE 6156(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1189
Preşedintele stiri: 2764
Biden- Putin stiri: 63

Mocanu: Transnistria are propriile reglementări ce țin de autorizarea zborurilor

7 mai. 11:30   Societate
1093 0

Avioanele care vin și pleacă de pe Aeroportul Chișinău trebuie să zboare la o înălțime de cel puțin 6000 de picioare (vreo 2 km) atunci cînd sunt deasupra regiunii transnistrene a țării noastre.

Au fost și cazuri cînd soldați de acolo alergau cu automate Kalașnikov cînd vedeau aeronave aproape de zona pe care o controlează cei de la Tiraspol, a relatat liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care este și pilot de meserie.

„Din cauza Transnistriei, avioanele de pasageri la aterizări, ca să nu streseze pasagerii, în picaj brusc, e nevoie să facă traseul de coborîre pe o distanță foarte mare. Avioanele care vin dinspre Moscova au problema asta. Alte avioane nu au așa problemă, pentru că ele încep să coboare deasupra României, deasupra R.Moldova. Transnistria are propriile ei reglementări. Interzice aeronavelor să zboare pe un eșalon mai jos de 60, asta fiind 6000 de picioare. Pilotul poate parcurge teritoriul transnistrean doar la o anumită înălțime.

Eu ca pilot care zbor în spațiul necontrolat, eu nu mă pot apropia de Transnistria la o distanță de cel mult 5 mile, vreo 8 kilometri. Dacă mă apropii mai multe se produce scanadal”, a relatat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?