COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1186
Preşedintele stiri: 2759

Mitropolitul Vladimir s-a întîlnit cu Patriarhul Kiril la Moscova

17 mai. 17:40   Societate
605 0

Mitropolitul Vladimir a întreprins o vizită la Moscova, unde duminică, 16 mai, s-a întîlnit cu Patriarhul Kiril. Despre acest lucru a anunțat luni, 17 mai, Mitropolia Moldovei într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor, în cadrul întîlnirii au fost puse în discuție ”mai multe aspecte legate de viața bisericească din Moldova și a moldovenilor din Diaspora”.

La evenimentul care a avut loc în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova, au participat: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volocolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Voscresenk, șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, PS Siluan Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Protoiereul Nicolae Balașov, vice-președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse.

”În cadrul discuției frățești, Patriarhul Kiril i-a felicitat pe arhiereii care au fost avansați în treapta de arhiepiscop, urîndu-le ajutor de la Domnul în slujirea pastoral-misionară. Totodată, Patriarhul a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Episcopatului BOM și poporului bine-credincios al Moldovei, pentru efortul depus la păstrarea unității Bisericii Ortodoxe din Moldova”, se spune în mesajul mitropoliei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?