Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Mitropolitul Vladimir își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare

18 aug. 21:30   Societate
1596 0

Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, împlinește astăzi, 18 august, vîrsta de 70 de ani, informează Noi.md.

Cu acest prilej, colaboratorii Direcției mitropolitane se alătură felicitărilor venite din partea slujitorilor și mirenilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei.

„Astăzi, împreună cu plinătatea Bisericii Ortodoxe din Moldova și ai prietenilor Ei, spunem cu bucurie și recunoștință: „Întru mulți și binecuvîntați ani, Vlădica, și Slavă Domnului că ne-a învrednicit de un asemenea Arhipăstor!”

Cu ocazia acestei frumoase aniversări de șapte decenii trăite pe pămînt, dintre care cea mai mare parte au fost petrecute în slujire lui Hristos, îl rugăm cu smerenie pe Dumnezeu să Vă dăruiască și mai departe cu cele mai de preț Daruri – Darurile Sfîntului Duh, prin care V-ați format și V-ați afirmat ca destoinic Arhipăstor al Sfintei noastre Biserici.

Dragul nostru Părinte și Îndrumător întru ale Credinței,


Am mai spus-o și o spunem cu atît mai mult astăzi – în ceas aniversar: fie soare sau furtună peste capetele noastre, în suflete vom avea întotdeauna nădejde și recunoștință către Domnul, deoarece știm că avem un Arhipăstor care nu s-a temut niciodată să se pună chezaș pentru turma ce I-a fost încredințată și care mărturisește Ortodoxia în cel mai bine plăcut fel – prin simplitatea și sinceritatea trăirii Ei.

O rugăm pe Maica Domnului să Vă ocrotească și să Vă întărească, iar pe noi să ne ajute să Vă putem urma exemplul de slujire a Fiului ei și a Mîntuitorului nostru!

Vă mulțumim pentru tot sprijinul și îndemnul cel bun pe care ni le oferiți cu dragoste și grijă și vrem să știți că sînteți mereu binevenit în mijlocul nostru – ca Stăpîn, Prieten și mai ales ca vrednic de urmat Slujitor al Lui Hristos!

Să ne trăiți mulți ani în pace, liniște, ferit de primejdii întru Slava lui Dumnezeu și întru continuarea operei de Arhipăstorire”, se arată în mesaj.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав