COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 497

Mitropolia: Preotul condamnat pentru violul unei copile a fost caterisit

23 noi. 2021,, 16:30   Societate
1922 1

Mitropolia Basarabiei a comentat condamnarea preotului care a violat-o pe fiica femeii cu care avea relații de concubinaj. Mitropolia anunță că s-a luat decizia ca preotul să fie caterisit.

Biserica anunță că se află în colaborare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), punînd la dispoziție toate documentele solicitate, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Mănăstirea "Sfîntul Apostol Andrei" se află sub anchetă. Mitropolia mai informează că, din motive administrative, din anul 2020, preotul condamnat a fost depus într-o treaptă inferioară și anume "cîntăreț la strană și simplu viețuitor al mănăstirii".

Ca urmare a anchetei PCCOCS, în cadrul Mitropoliei Basarabiei, în ședința extraordinară de lucru a Instanței de Judecată Bisericească s-au dispus următoarele aspecte:

- Judecarea în lipsă a persoanei vizate din motivul încarcerării acesteia;


- Dispunerea anulării deciziei nr. 219 din 14.11.2019, privind numirea sa de cleric;

- Propunerea de caterisire și eliberare din orice funcție din cadrul Mănăstirii “Sfîntul Apostol Andrei”.

"În urma examinării probelor s-a emis o Decizie Mitropolitană (Nr. 14-C/03 decembrie 2020) de caterisire a persoanei Claudiu-Vasile Mujdei, ce reprezintă depunerea permanentă din orice funcție clericală fără drept de anulare.

Menționăm faptul că, în ceea ce privește cauza penală, la Sediul Mitropoliei Basarabiei nu s-au depus reclamații sau plîngeri (scrise sau telefonice) împotriva persoanei Claudiu-Vasile Mujdei care să trezească suspiciuni ale faptelor sale.

Totodată, nu avem cunoștință ca la mănăstirea în care viețuia să fi fost asemenea sesizări.

Regretăm amarnic cele întîmplate, de aceea măsurile luate în cadrul Mitropoliei Basarabiei sînt definitive. Orice greșeală morală sau duhovnicească, produsă de o patimă anume, aduce asupra ei consecințe imediate.

Purtarea unor astfel de clerici este dăunătoare pentru Biserică și pentru credincioși. Unii ca aceștia s-au rupt din unitatea cu trupul eclezial și au pierdut vrednicia necesară pentru săvîrșirea Tainelor", se mai arată în comunicatul Mitropoliei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X