COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Mitropolia, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Este o decizie personală”

28 mai. 2021,, 13:49   Societate
2328 0

În contextual vaccinării anti-COVID-19, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu unele precizări vizavi de acest subiect, menționînd că nimeni nu poate fi obligat să fie imunizat, aceasta fiind o decizie personală.

„Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămîne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţămîntul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

Decizia referitoare la vaccin este o decizie personală, iar fiecare credincios are dreptul de a lua această decizie în consultare cu medicul personal.

Biserica atrage în continuare atenția credincioșilor asupra importanței respectării în continuare a tuturor măsurilor de sănătate solicitate de autorități, deoarece pandemia continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane”, se arată în Declarația Mitropoliei.


Campania de vaccinare în R. Moldova a început la data 2 martie curent.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X