COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Mită la Aeroport: Trei polițiști de frontieră, plasați în arest la domiciliu

8 oct. 10:20   Societate
1851 0

Curtea de Apel a decis să schimbe măsura preventivă, din arest la domiciliu în arest în penitenciar, în privința a 3 polițiști de frontieră, arestați în dosarul mitei la Aeroport.

Prin urmare, din cei 15 polițiști de frontieră, cercetați pentru acte de corupere, la această etapă:

- 8 persoane sînt arestate preventiv pe un termen de 30 de zile în penitenciar;

- 4 sînt plasate în arest la domiciliu;

- 3 sînt cercetate în stare de libertate, avînd interdicția de a părăsi teritoriul țării și obligațiunea de a se prezenta organului de urmărire penală, la solicitare.


Reamintim că pe 29 septembrie curent, CNA a efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție. În urma perchezițiilor 13 polițiști de frontieră au fost reținuți.

Potrivit CNA, angajații Sectorului de Poliție de Frontieră Aeroportului Internațional Chișinău, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare.

Ulterior, pe 1 octombrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis , aplicarea măsurii preventive – arestul pentru învinuiții în dosarul mitei la Aeroport. Astfel, 5 polițiști de frontieră au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile la Penitenciarul 13 și 7 polițiști de frontieră au primit mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Un polițist a fost plasat sub control judiciar.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X