Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova și-au reînnoit parcurile auto

14 apr. 2021,, 17:40   Societate
1771

Anul trecut s-au cheltuit 3,5 milioane de lei pentru procurarea a cinci automobile noi pentru misiunile diplomatice ale Republicii Moldova.

Achizițiile au avut loc într-un an pandemic în care statul s-a pomenit într-o criză a sistemului de sănătate, iar Guvernul a inițiat chiar și o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea Covid-19, scrie zdg.md

Cel mai scump autoturism procurat în 2020 a mers la Ambasada R. Moldova în Franța. Pentru această misiune diplomatică a fost achiziționat un SUV, al cărui preț se ridică la aproximativ 853 mii lei.

Cu un automobil nou s-a ales și Ambasada R. Moldova în Statele Unite ale Americii. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, misiunea diplomatică a achiziționat automobilul cu aproximativ 613 mii de lei.

A fost procurat un automobil nou și pentru Ambasada R. Moldova în Turcia, care costă aproape 718 mii de lei.


Pe lîngă cele trei ambasade, automobile noi au fost procurate și pentru două consulate generale, instituții noi create. Pentru consulatul general al R. Moldova la Nisa a fost achiziționat un automobil în valoare de circa 672 mii lei, iar pentru consulatul general de la Barcelona – un autoturism în valoare de aproximativ 718 mii lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав