COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2834
Puterea stiri: 6454
Coronavirus stiri: 7320

Misiune de salvare în sudul țării. Peste 100 de pompieri, antrenați într-un exercițiu de amploare

9 iun. 17:30   Societate
1379 0

Peste 100 de salvatori și pompieri din cadrul Direcțiilor situații excepționale Cahul, Căușeni și UTA Găgăuzia au participat într-un exercițiu de amploare desfășurat în apropiere de localitatea Balabanu, raionul Taraclia.

Scopul aplicațiilor este de a verifica nivelul de pregătire a efectivului, dar și a tehnicii din dotare pentru lichidarea consecințelor situațiilor de urgență pe teritoriul țări.

Exercițiul de teren a început cu ridicarea pe alertă a efectivului subdiviziunilor din sudul țări și detașarea acestuia în localitatea Balaban unde a fost construită o tabără de cîmp. Marșul tehnicii de intervenție a ajuns pe un cîmp din apropierea localității și s-au instalat pentru a fi gata de misiune. Potrivit scenariului mai multe situații excepționale urma să fie lichidate de salvatori.

Angajații IGSU din sudul țării au avut misiunea de stinge incendii, a salva persoane de sub dărîmături, a scoate oameni din fîntînă, a efectua lucrări la înălțime, scufundări acvatice dar și a evacua autovehicule care în urma accidentelor de circulație au căzut în bazinul acvatic din apropierea localității. Salvatorii au lucrat contra cronometru întreaga noapte fiind supuși celor mai dificile misiuni.

Aceștia au descarcerat victime, au salvat persoane, au acordat primul ajutor, iar la final au fost evaluați pentru intervenție.


Obiectivele exercițiului sînt de a perfecționa capacitățile de intervenție și luare a deciziilor în teren, dar și a asigura pe viitor misiuni operative de cea mai înaltă calitate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽