X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Mişcarea de Tineret Voievod a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

2 iul. 13:00   Societate
2719

Mişcarea de Tineret Voievod, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt, canonizat graţie meritelor sale, recunoscut de popor şi biserică, au depus flori la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei.

Reprezentanții mișcării consideră că această dată este importantă pentru poporul moldovenesc, consolidat în trecut în jurul unor valori naţionale care i-a adus echilibrul spiritual şi forţa de a trece peste timpuri grele marcate de războaie. Faptele marelui domnitor au relevat nu doar inteligenţa şi arta de a conduce, dar şi capacitatea de a uni poporul în jurul unei idei promovate de unii şi pînă astăzi.

„Astăzi este o zi importantă pentru toți moldovenii care trăiesc la noi în țară, dar și peste hotare. Pe 2 iulie, sărbătorim Ziua Canonizării lui Ștefan cel Mare. Ștefan cel Mare este un patron spiritual. Noi des mergem la mănăstirea Putna, acolo unde este înmormîntat Ștefan cel Mare și pentru noi este o călăuză în viață, un exemplu, un simbol al națiunii noastre moldovenești. În fiecare an, pe 2 iulie, noi sîntem aici pentru a depune flori și a ne aminti despre acest mare voievod”, a declarat liderul mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru.

„Ne bucură să vedem că tinerii nu uită de asemenea eroi ca Ștefan cel Mare și îl comemorează și înțeleg că fără elogierea trecutului, viitor nu există. Înemnăm tinerii din țara noastră să-și amintească despre istoria Moldovei și să nu uite despre oamenii datorită cărora țara noastră astăzi există”, a menționat ex-deputatul Marina Radvan.

Pe 2 Iulie 1504 s-a încheiat domnia lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domn al Moldovei. A domnit 47 de ani. A fost o domnie plină de acțiune, dedicată construcției și întăririi Țării Moldovei. Cel mai des ni-l amintim pe Ștefan cel Mare ca pe un luptător, care a dus peste 40 de războaie și bătălii apărînd hotarele și interesele țării.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав