COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, la straja statalității (VIDEO)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, la straja statalității (VIDEO)

Fondată în 2016 cu scopul de a promova și consolida patriotismul în rîndul tinerilor, Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” lucrează în prezent la noi proiecte care vin în consonanță cu acest obiectiv.

Liderul mișcării, Dumitru Roibu, a relatat într-un interviu pentru Noi.md că voluntarii organizației au parcurs un drum lung, însă rezultatele proiectelor implementate sînt demne de apreciere.

„În toți acești ani am reușit să realizăm zeci de proiecte cu impact asupra societății la nivel național în diferite domenii: social, sportiv, ecologic, cultural. Am avut proiecte și la nivel local, aici în Chișinău, dar am fost implicați și în proiecte internaționale. Ne propunem să promovăm în continuare patriotismul și activismului civic în rîndului tinerilor”, a relatat Roibu.


Unul din obiectivele prevăzute în statutul organizației este de a urmări și respinge orice tentativă de subminare a independenței R.Moldova.

„Vom continua manifestul civic împotriva celor care doresc să ne distrugă țara sau submineze independența și statalitatea noastră, vom fi mereu prezenți în spațiul public pentru a afirma poziția noastră în ceea ce privește statul nostru unitar și indivizibil. Noi avem o statalitate de peste 660 de ani care trebuie valorificată. Vom depune toate eforturile pentru ca tînăra generație să fie conștientă de faptul că aceasta este țara lor, altă țară noi nu avem și noi trebuie să o păstrăm, dezvoltăm și să o iubim în continuare” , a spus activistul.

În 2020, organizația are planificate școli de vară pe diverse tematici, festivaluri culturale, acțiuni ecologice, dar și alte proiecte de anvergură.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load