TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Sănătății declară „război” comportamentului arogant și inculturii în rîndul medicilor

Ministrul Sănătății declară „război” comportamentului arogant și inculturii în rîndul medicilor

Ala Nemerenco, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, declară „război” medicilor și asistenților medicali aroganți, incompetenți și inculți.


Potrivit demnitarului, aceste „calități” se întîlnesc din ce în ce mai des, aducînd prejudicii mari stării de sănătate a pacienților, știrbind imaginea colegilor care își fac munca bine și cu multă dedicație, și a instituțiilor medicale.


Nemerenco spune că acest comportament nu reiese din faptul că medicii și asistenții au salarii mici sau condiții improprii de muncă.


„Aceste «calități» le manifestă cei care au ajuns întîmplător în această profesie dumnezeiască, cei care nu au compasiune față de durere, care nu sînt prieteni cu deontolgia și etica medicală. Primesc zilnic mesaje în care mă cutremură comportamentul unor colegi, comportament, care înainte nu a reprezentat breasla medicinii, cea mai intelectuală categorie a societății din toate vremurile. Și ce e mai cutremurător, aceasta se întîlnește și în raport cu micii pacienți”, susține ministrul.


Ea s-a adresat medicilor „adevărați” să nu mai tolereze un așa comportament în rîndul lor și a atenționat conducerea instituțiilor medicale care, potrivit ministrului, este direct responsabilă dacă nu luptă cu acest „mod de comunicare între personalul medical și pacient”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load