COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Ministrul Mediului promite negocieri în proiectele ce afectează Nistrul

12 sep. 16:00   Societate
2561 13

Republica Moldova va discuta problemele de impact asupra Nistrului din perspectiva planurilor energetice ale Ucrainei, a declarat ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

„În procesele de negociere pe noi ne interesează aspectele de funcționare a ecosistemelor fluviului Nistru, de protecție a lui. Negocierile [cu Ucraina - n.r.] sînt complexe, dar practica internațională arată că sînt negocieri care durează și 50 de ani a acordurilor internaționale cînd este vorba de rîuri transfrontaliere. Grație sprijinului Suediei a fost elaborat un studiu care ne arată care este impactul acestei hidrocentrale. Noi acceptăm ca acest nod hidroenergetic să funcționeze, dar să nu prejudicieze starea fluviului”, a spus Iuliana Cantaragiu, transmite Noi.md cu referire anticoruptie.md.

Ea a precizat că următoarea ședință a comisiei nistrene cu prezentanții Ucrainei, platformă pe care sînt analizate evoluțiile în cazul fluviului Nistru, urmează să aibă loc în luna octombrie.

Cantaragiu spune că, în timpul negocierilor cu partea ucraineană, Chișinăul este preocupat de menținerea nivelului ridicat al apei și împiedicarea degradării ecosistemelor.

„Noi insistăm să fie instalat un punct de măsurare a nivelului apei la podul de la Naslavcea. Dar noi nu putem face lucrurile unilateral, trebuie să existe consens al ambelor părți. Negocierile nu sînt simple, dar ele există”, a spus Iuliana Cantaragiu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X