Cazul Șor stiri: 594

Ministrul Educației, despre majorarea salariilor profesorilor

23 mar. 2022,, 11:00   Societate
3156 0

Salariile angajaților din Educație vor fi majorate, atunci cînd vor fi posibilități, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, invitat la o emisiune televizată.

”Este pe agenda ministerului de a mări salariile și în funcție de posibilități aceasta va fi făcut”, a declarat ministrul, transmite stiridinmoldova.md.

Topală a menționat că în prezent Guvernul examinează posibilitatea cum să susțină toți angajații din sistemul bugetar, iar în acest scop a fost un grup de lucru care pregătește anumite modificări la Legea salarizării.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, a declarat recent că este necesară o creștere a salariilor în sectorul bugetar, doar că aceasta nu va fi posibilă, deoarece Guvernul a avut de suportat cheltuieli suplimentare pentru acordarea compensațiilor în perioada rece a anului, dar și din cauza indexării pensiilor ce urmează să se producă din aprilie.

”Cu siguranță și stagnarea economică ne limitează spațiul fiscal, adică încasările la buget din care am putea să finanțăm aceste creșteri. Odată cu creșterea pensiilor, odată cu aceste cheltuieli suplimentare cu compensațiile la gaz și energia termică crește deficitul bugetar pe care trebuie să-l finanțăm. (…) Este o discuție pe care trebuie să o purtăm și noi de la Ministerul Muncii, și celelalte ministere pentru a vedea dacă avem suficiente resurse pentru a face această politică de creștere a salariilor. Dar, în același timp, în sistemul public sînt necesare și unele optimizări pe unele domenii de activitate”, a declarat ministrul Spătari.


Amintim, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a declarat că în acest an creșterea economică în Republica Moldova va fi apropiată de zero. Funcționarul a menționat că autoritățile estimează o evoluție economică de doar 0,3%, dar și această cifră nu este sigură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?