X 

Ministrul de interne, explică din ce motiv se amînă publicarea raportului privind atacul de pe Aeroport

29 aug. 10:45   Societate
4001 0

Au intervenit alte activități de urgență, de aceea am decis să amînăm prezentarea raportului privind dublul omor de pe Aeroport.

Este declarația ministrului de Interne pentru postul nostru de televiziune, după ce nici săptămîna trecută rezultatele anchetei interne așa și nu au fost făcute publice, așa cum a promis oficialul deja de cîteva ori, transmite noi.md cu referire la Orizont.tv.

Totuși, cînd va fi prezentat raportul, Adrian Efros nu a precizat. Pe 30 august se împlinesc două luni de la atacul armat în care doi ofițeri au fost împușcați.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: „Ministerul de interne a lucrat foarte intensiv pentru a identifica toate lacunele și a reface acea zi tragică, să vedem cine ce și unde a admis lacune în serviciu. Ancheta este finisată, ordinul administrativ este emis și noi vom veni cu o conferință de presă în care vom explica la cetățeni ce s-a întîmplat pe data de 30”.

Ministrul de Interne a făcut această declarație pentru postul nostru de televiziune în data de 27 august. De cîteva ori, Adrian Efros promite că va face publice rezultatele anchetei. De această dată, el spune că a intervenit ceva mai important astfel că prezentarea raportului a fost amînată din nou.


ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: „Au intervenit mai multe activități de o importanță și urgență mult mai însemnată, de aceea noi am decis ca acestă conferință să fie amînată”.

Adrian Efros nu a precizat cînd, totuși, societatea va afla rezultatele anchetei interne.

În data de 20 iulie, la prima sa conferință de presă după învestire, oficialul declara că termenul de prezentare a raportului este 31 iulie.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Toate aceste circumstanțe se investighează și în raportul final o să vă dăm răspuns la toate întrebările respective”.

Concluziile raportului nu au fost făcute publice la finele lunii iulie, iar în data de 14 august Efros declara că presa a înțeles greșit, iar în 31 iulie urma să fie încheiată ancheta rezultatele căreia urmează să fie făcute publice în curînd.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Eu o să vă anunț din timp, cînd o sa organizăm un briefing, unde veți avea posibilitatea să adresați întrebări și să aflați toate detaliile ce și cum s-a întîmplat pe Aeroport”.

Tot atunci, ministrul declara că vor fi demisii, dar nu a dat niciun nume cine ar putea să-și piardă funcțiile. În data de 21 august, Efros face o nouă promisiune și spune că va prezenta raportul săptămîna aceasta.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: „Evident, săptămîna curentă va fi și veți avea posibilitatea să puneți întrebările care le aveți”.

În data de 30 august se împlinesc două luni de la tragedia de pe Aeroport.

Anterior, premierul, Dorin Recean a cerut un raport detaliat cu privire la măsurile luate pentru a asigura un nivel înalt de securitate la Aerogară.

1
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?