Ministrul de Interne a recunoscut că există fenomenul plecării cadrelor din poliție

23 mar. 10:16   Societate
2056 0

Șeful Ministerului Afacerilor Interne, Ana Revenco, a recunoscut că există un fenomen al plecării de cadre din poliție, dar s-a grăbit să dea asigurări că acest lucru nu se întîmplă deloc "din cauza războiului", ci din cauza salariilor mici și a "pachetului social neatractiv”.

"Nu există fenomenul părăsirii sistemului de către ofițeri și subofițeri din cauza războiului. Există un fenomen, cu regret, înregistrat de ani de zile, al pachetului social neatractiv, al salariilor mai mici în comparație cu salariile din alte domenii", a spus Revenco în cadrul emisiunii "Rezoomat" de pe Rlive, relatează a-tv.md.

Potrivit ministrului, în ciuda salariului neatractiv, oamenii legii rămîn la locul de muncă, deoarece "există un spirit de echipă, de dragoste pentru țară și un profund sentiment de datorie față de echipă și de jurămînt”.

"Înțelegem că acest fenomen, care a fost delăsat ani de zile, afectează dorința tinerilor profesioniști de a întemeia o familie și de a rămîne în sistem. Înțelegem acest lucru. Și, din păcate, sînt în continuare cazuri cînd oamenii sînt nevoiți să părăsească locul de muncă sau să-și ia un concediu prelungit pentru a pleca peste hotare, a cîștiga un ban și a se întoarce", a subliniat ministrul.

În același timp, Revenco a spus că, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a făcut nenumărate demersuri în adresa Ministerului Finanțelor cu solicitarea de a revizui salariul ofițerilor de poliție, precizînd că acesta subiect va rămâne în topul priorităților sale.


3
2
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий