X 

Ministrul Apărării: Republica Moldova a avut sisteme antiaeriene, dar le-a vîndut

31 mar. 19:15   Societate
11374 0

Republica Moldova a avut sisteme antiaeriene, dar le-a vîndut după ce au fost declarate învechite.

Banii urmau să fie cheltuiți pentru procurarea altor echipamente de acest gen, fapt care nu s-a întîmplat. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi în cadrul unei emisiuni de la RLive.

Ministrul a precizat că pentru a comanda astfel de sisteme e nevoie de timp, iar prețurile și cererea pentru ele au crescut, scrie radiomoldova.md

„Mijloacele din dotare erau moderne, care făceau față cerințelor de atunci, și vorbim de 30 de ani în urmă. Dar cu timpul,clar că ele s-au fost învechit, s-au luat diferite măsuri cu ele, inclusiv, unele s-au vîndut cu scopul ca banii care vor fi cîștigați să fie cumpărate sisteme noi. Dar aici, iarăși, rămîne întrebarea pentru alte structuri să răspundă unde s-au dus banii și cum au fost utilizați, dar sisteme noi n-au fost procurate. Procurarea acestor sisteme noi este destul de complicată, fiindcă necesită sume destul de mari și cerința este foarte”

Ministrul Apărării Anatolie Nosatii a mai precizat că autoritățile discută cu mai mulți parteneri externi pentru a oferi Republicii Moldova sisteme de apărare antiaeriană.


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat sisteme de apărare antiaeriană NATO în cadrul unei sesiuni de discuții la Conferința de Securitate de la Munchen, desfășurată în luna februarie.

7
6
0
1
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий