Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul Afacerilor Interne: Starea de urgență nu va mai fi prelungită, dacă situația nu se va agrava

5 dec. 2023,, 07:29   Societate
3349 0

Starea de urgență nu va mai fi prelungită, dacă situația nu se va agrava, a declarat ministrul Afacerilor Interne, la o emisiune de la Radio Moldova.

„Starea de urgență depinde de starea de securitate regională care există și care va fi după 30 de zile. Ne-am propus ca în această perioadă să avem o perioadă de tranziție de la starea de urgență la una normală și să avem transpunerea acelor acte normative, hotărîri de guvern, sau dispoziții aprobate în acestă perioadă de urgență și sînt necesare de a fi transpuse în legislație”, a declarat Adrian Efros, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Fiind solicitat să explice de fapt această tranziție, Adrian Efros a menționat:

„Pe perioada stării de urgență au fost adoptate mai multe derogări de la legislația în vigoare ca să ne dea posibiltate, Guvernului, ca să reacționeze prompt. Acum unele derogări nu mai sînt valabile și nu au valoare, dar unele derogări, noi am înțeles că este necesar de a fi transpuse în legislație și în condițiile normale de activitate. Sunt niște sectoare, nu doar din motive de securitate, care să fie ajustate”.

Amintim că pe 24 noiembrie, starea de urgență a fost prelungită cu 30 de zile, începînd cu data de 1 decembrie. De la începutul războiului din Ucraina, în țara noastră starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori.

0
2
1
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?