COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 546
Coronavirus stiri: 7938

Ministru: Corupere la alegerile din Bălți

30 noi. 2021,, 09:02   Societate
1701 2

Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Ministrul de Interne, Ana Revenco, spune că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție.

Ministrul de Interne, Ana Revenco, lasă să se înțeleagă că primul tur al scrutinului de la Bălți ar fi avut loc cu abateri de la legislația electorală.

Ministrul spune că poliția a expediat CEC-ului informații care ar proba eventuale ilegalități comise în campania electorală.

Ministrul a refuzat să ofere detalii privind natura pretinselor ilegalități, menționînd că este prerogativa CEC să verifice posibilele încălcări.


„Poliția a expediat în adresa CEC mai multe sesizări, conform prevederilor legale care se referă la activitatea poliției, în materie de corupere a alegătorilor, coruperea scrutinelor electorale.

În baza acestor sesizări CEC urma să organizeze verificarea acestor informații”, a spus Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ana Revenco spune că, pentru verificarea corectitudinii finanțării partidelor și campaniilor electorale, reprezentanții CEC sînt asistați de reprezentanții mai multor instituții de stat.

„Pentru verificarea unor astfel de informații, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialiști în care au fost delegate persoane de la mai multe autorități: FISC, SIS, Poliție.

Totuși, CEC are prioritate și liderismul în verificarea acestor informații aparține CEC-ului”, a mai spus Ana Revenco.

În timpul primului tur al agerilor locale din Bălți, reprezentanta Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, a obținut 47,9% din voturi.

Tauber este urmată de fostul primar interimar, Nicolai Grigorișin, care a obținut aproape 21% din voturi.

La data de 5 decembrie la Bălți va fi organizat turul doi de scrutin.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X