COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministra Sănătății și conducerea Agenției Medicamentului, așteptați în Parlament

Ministra Sănătății și conducerea Agenției Medicamentului, așteptați în Parlament

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și conducerea Agenției Medicamentului sînt așteptați pentru audieri la următoarea ședință a Parlamentului.

Cei doi au fost invitați în plen de deputații grupului parlamentar „Pro Moldova”, pentru a prezenta un raport despre măsurile luate cu scopul de depistare precoce a bolnavilor de coronavirus, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Prețul măștilor medicale a sărit la peste 4 lei bucata de la 50-70 de bani, iar în condițiile codului galben anunțat există riscul ca produsele de protecție și antibacteriene, precum și produsele medicinale, să se scumpească și mai mult. Ce fac autoritățile pentru a nu expune populația prețurilor nejustificate? PRO MOLDOVA a solicitat audierea în plenul Parlamentului a autorităților din domeniul sănătății pe marginea pericolului la care este expusă Republica Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus ce se extinde cu repeziciune în Europa și mai cu seamă, în aceste zile, în Italia”, spun deputații „Pro Moldova”.


Iar deputații PDM o invită pe Viorica Dumbrăveanu la ședința fracțiunii din 26 februarie, „pentru a prezenta măsurile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova în scop de depistare precoce a bolnavilor și prevenirea declanșării epidemiei cu coronavirus. Pericolul pentru țara noastră este iminent, în contextul focarelor apărute în Italia, destinație frecventă a cetățenilor moldoveni. Totodată vom audia raportul pentru primele 100 de zile de activitate ale ministerului de resort în domeniul social si sănătate”, spun deputații democrați.

Amintim că astăzi a fost convocată Comisia pentru sănătate publică privind situația epidemiologică, la care s-a anunțat că a fost instituit cod galben de alertă privind coronavirusul în Republica Moldova. Asta înseamnă că autoritățile de la noi sînt obligate să întreprindă un șir de măsuri de securitate. La punctele de trecere a frontierei, de exemplu, au fost instalate termoscanere, iar oamenii trebuie să completeze fișe epidemiologice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load