COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Sănătății spune de ce numărul cazurilor grave de Covid-19 este atît de mare

Ministerul Sănătății spune de ce numărul cazurilor grave de Covid-19 este atît de mare

245 de persoane bolnave de coronavirus în R. Moldova sînt în stare gravă, iar alți 17 pacienți sînt la respirație asistată. Șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu a explicat de ce numărul cazurilor grave este atît de mare.

Potrivit specialistei, de cele mai multe ori starea pacienților diagnosticați cu coronavirus devine gravă atunci cînd pacienții suferă concomitent de mai multe boli, transmite tv8.md.

„Într-adevăr avem peste 200 de cazuri grave. Unele dintre ele nu se datorează infecției cu Covid-19. Mai există și alte maladii. Covid-19 le-a amplificat, din cazua că asocierea unor urgențe medico-chirurgicale cu Covid-19, cu adevărat înrăutățește pronosticul și pentru aceeași urgență. Este un număr mare la moment, dar trebuie să spunem că ele au fost cumulative”, a precizat Svetlana Lupu.


Unii pacienți diagnosticați cu Covid-19 sînt internați în secțiile de Terapie intensivă cîteva ore, alții însă au nevoie de îngrijiri de peste o lună.

„Noi avem persoane care au stat în terapie intensivă și pînă la 24 de ore. Avem și persoane care au stat și continuă să stea în terapie intensiv 41 de zile și mai mult”, a adăugat Svetlana.

Pînă azi, în R. Moldova au fost confirmate pozitiv 7 725 de cazuri de Covid-19, dintre care 3 165 sînt active.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load