X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Ministerul Sănătății și CNA au lansat o campanie împotriva corupției

28 noi. 2023,, 18:45   Societate
2441 0

Ministerul Sănătății și Centrul Național Anticorupție au lansat prima ediție a concursului „Promotor al integrității în sănătate”, la care începînd de astăzi pot aplica instituțiile medico-sanitare publice din țară.

Printre participanți au fost conducători, cadre medicale și juriști din 36 de spitale.

Pentru a participa la concurs, instituțiile medicale trebuie să depună pachetul de acte privind implementarea măsurilor de integritate la Ministerul Sănătății și CNA pînă la data de 19 decembrie. Printre măsurile de integritate se numără asigurarea respectării normelor codului deontologic al lucrătorului medical și al farmacistului, dar și al mecanismului de denunțare și neadmitere a manifestărilor de corupție.

O comisie de jurizare va analiza rapoartele de autoevaluare a respectării standardelor de integritate ale aplicanților și în baza rezultatelor evaluării dosarelor va desemna cîștigătorii premiului „Promotor al integrității în sănătate”.

Instituțiile medicale nominalizate vor primi premiul în cadrul unei gale organizate cu această ocazie.


Prin acest concurs se dorește a fi promovată și consolidată integritatea instituțională și profesională în cadrul instituțiilor medicale publice.

1
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?