TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ministerul Sănătății mărește numărul de paturi în spitale

În contextul situației epidemiologice nefavorabile și a creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de COVID-19, inclusiv a cazurilor grave care necesită internare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19, în mai multe spitale municipale și raionale.

Astfel, urmare a identificării spațiilor disponibile, au fost suplinite 50 paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 paturi la Spitalul Raional Strășeni, 40 paturi la SR Anenii Noi și 6 paturi de Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Urmează în zilele următoare să fie activate 40 paturi la SR Hîncești și 20 paturi la SR Călărași.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un Ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu, etc.

În contextul situației epidemiologice alarmante, MSMPS reiterează importanța respectării de fiecare dintre noi, a măsurilor de sănătate publică. Dînd dovadă de responsabilitate, putem ajuta sistemul medical și medicii să facă față situației în continuare și să lupte pentru salvarea de vieți. Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur.

Respectați măsurile de protecție:


– Purtați masca de protecție

– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane

– Evitați aglomerațiile

– Spălați-vă cît mai des pe mîini sau dezinfectați-le

– Stați acasă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load