X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Ministerul Justiției revendică, în instanță, unele bunuri ce aparţin complexului sanatorial “Moldova” din Odessa

12 sep. 12:00   Societate
1117 0

Ministerul Justiţiei a anunţat organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocaţi, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în instanţele judecătoreşti străine şi în instituţiile de arbitraj internaţionale.

Interesele statului urmează a fi reprezentate în acțiunea înaintată de Republica Moldova împotriva OOO ”МАКСГРУП”, intervenient accesoriu ÎCS “SDY-Invest Grup” SRL, cu privire la recunoaşterea dreptului de proprietate şi revendicarea bunurilor, pendinte în faţa Curţii de Apel din regiunea Odessa, Ucraina, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Potrivit materialelor cauzei, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a depus o cerere de chemare în judecată împotriva OOO ”МАКСГРУП”, intervenient accesoriu ÎCS “SDY-Invest Grup” SRL prin care solicită recunoașterea dreptului de proprietate și revendicarea bunurilor ce aparţin complexului sanatorial “Moldova” din or. Odessa, Ucraina.

Prin hotărîrea din 19 decembrie 2019 a instanţei judecătoreşti din regiunea Odessa, Ucraina, acţiunea fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Nefiind de acord cu hotărîrea în cauză, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a declarat apel care se află în examinare la Curtea de Apel din regiunea Odessa, Ucraina.

Potrivit cerințelor anunțate, la concurs poate participa orice persoană fizică care deţine licenţă de avocat, precum şi birourile individuale sau asociate sau companiile de avocaţi locale sau străine, care au calificarea şi abilităţile profesionale necesare şi care au dreptul să exercite profesia de avocat, să pledeze şi să acţioneze în numele clienţilor lor şi să-i reprezinte în instanţele judecatoreşti din Ucraina.


În cazul avocaţilor străini/companiilor de avocaţi străine, este obligatoriu ca aceştia să participe la concurs în parteneriat cu cabinete/birouri asociate de avocaţi din Republica Moldova.

De asemenea, se mai solicită: experienţă de reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti din Ucraina; prezentarea unei declarații pe propria răspundere aferentă lipsei afilierii și conflictului de interes cu părţile implicate în litigiu; participarea în calitate de reprezentant cel puţin o dată, în ultimii cinci ani, într-un caz care a avut drept obiect un litigiu similar în domeniul recunoaşterii dreptului de proprietate; cunoaşterea limbii de lucru a instanţelor judecătoreşti din Ucraina.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав