X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Ministerul Justiției a început procesul de modificare a Codului administrativ

2 mar. 2022,, 16:00   Societate
2437 0

Ministerul Justiției a organizat astăzi o ședință de lucru privind inițierea procedurii de amendare a Codului administrativ al Republicii Moldova. La discuții au participat reprezentanți ai Parlamentului, Cancelariei de stat, instanțelor de judecată din Chișinău, Uniunii Avocaților, dar și ai societății civile.

În cadrul ședinței, secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a vorbit despre necesitatea modificării Codului administrativ, ca urmare a recepționării, mai multor petiții, plîngeri și demersuri privind aplicarea dificilă a acestuia. În context, Veronica Mihailov-Moraru a prezentat un plan cu domeniile de intervenții asupra Codului, elaborat în baza recomandărilor și propunerilor recepționate de către Ministerul Justiției de la instituțiile interesate. Astfel, sînt necesare modificări la reglementările ce țin de intentarea procedurii administrative - depunerea, redirecționarea, conținutul unei petiții etc, reglementările privind procedura prealabilă, și reglementărilor privind procedura de contencios administrativ, inclusiv procedurile de executare.

Participanții la discuții au sprijinit inițiativa Ministerului Justiției de modificare a Codului administrativ, menționînd că acestea sînt absolut necesare, benefice și că trebuie de lucrat în mod consolidat, astfel încît să fie eliminate carențele legislative și să fie asigurată aplicarea corectă a Codului, în primul rînd, în interesele justițiabililor.

Totodată, s-a înaintat propunerea ca procesul de elaborare și de consultare publică să fie organizate cu prezentul gup de lucru pe platforma parlamentară, pentru a fi , în format mai larg, și reprezentanții autorităților publice centrale/locale, precum și în contextul efectuării unui control parlamentar asupra cadrului normativ administrativ.

Ministerul Justiției urmează să sintetizeze toate propunerile înaintate în cadrul ședinței de lucru. Acestea vor fi remise pe platforma parlamentară, pentru a contribui plenar în procesul de elaborare și consultare publică a proiectului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?