X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Ministerul Educației n-a inițiat sau coordonat Campania „Copiii LGBT în școala ta”

8 noi. 2022,, 20:56 (reactualizat 9 noi. 2022,, 06:53)   Societate
4250 0

Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a declarat pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a MEC, Viorica Pistrui.

Potrivit acesteia, Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

„Ministerul Educației și Cercetării este preocupat de asigurarea unui mediu educațional sigur și protectiv pentru fiecare copil”, a menționat Viorica Pistrui.

„Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, au precizat reprezentanții MEC după ce PSRM a solicitat Ministerului Educației să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă pentru societatea moldovenească, pentru valorile tradiționale și familiale.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Socialiștii consideră că propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice.

23
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?