X 

Ministerul Educației, în discuții cu sindicatele la subiectul testării obligatorii a profesorilor

30 aug. 2021,, 16:30   Societate
4636 0

După decizia controversată a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) prin care angajații din sistemul educațional a fost obligați să se testeze la coronavirus odată la 14 zile din cont propriu, Ministerul Educației a invitat la masa de discuții pe sindicaliștii care și-au manifestat nemulțumirea față de această decizie.

Astăzi, la inițiativa Ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a avut loc o întrunire consultativă la care au participat reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei – Ghenadie Donos, Margareta Sîrbu, Nadejda Lavric, Silvia Chicu, Victor Sînchetru, șefa catedrei de epidemiologiei a USMF Angela Paraschiv și Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass Media. Subiectul principal al discuției a vizat problema securizării mediului de studii în instituțiile de învățămînt, avînd în vedere deciziile recente ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Potrivit autorităților, importanța obținerii imunității colective prin vaccinare devine tot mai pregnantă, în situația în care, în conformitate cu cele expuse de specialiștii-epidemiologi, gradul de risc al răspîndirii virusului de tip Delta este mult mai mare decît în cazul tulpinilor anterioare. Din această cauză, este nevoie de a atinge, pînă la 1 octombrie curent, o rată de vaccinare de cel puțin 95% în rîndul angajaților din instituțiile educaționale, spun reprezentații ministerului.

„Am transmis în adresa CNESP propunerile noastre și sperăm că se vor găsi soluții viabile. În parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, vom contribui și mai departe la organizarea unor sesiuni pentru colectivele de muncă, cu participarea specialiștilor din domeniul epidemiologiei”, a menționat Ghenadie Donos.

„Rezolvarea oricăror probleme este posibilă, prin schimbarea de atitudine și prin eforturile noastre de colaborare”, a menționat Anatolie Topală. „Siguranța copiilor și, implicit, a întregii comunități trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?