COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Educației dezminte: Salariile cadrelor didactice nu au fost tăiate

Ministerul Educației dezminte: Salariile cadrelor didactice nu au fost tăiate

Informația apărută în spațiul public cu privire la o presupusă indicație a Ministerului Educației de a stopa acordarea sporurilor salariale profesorilor, în luna martie, este falsă.

O dezmințire în acest sens a fost publicată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care atenționează autoritățile administrației publice locale, organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, managerilor instituțiilor de învățămînt general, profesional tehnic și superior, precum și cadrele didactice.

Precizăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a emis nici un ordin, dispoziție, recomandare sau adresare (scrisoare) privind diminuarea salariilor cadrelor didactice sau de neachitare a sporului de performanță și/sau a sporurilor cu caracter specific, se arată în declarația instituției.


Ministerul a făcut referire la prevederilor Hotărîrilor Guvernului nr. 1231/2018 și nr. 1234/2018, care stabilesc că sporurile de performanță și cu caracter specific se stabilesc de către conducătorul unității bugetare prin act administrativ cu caracter intern.

Totodată, instituția amintește că pe perioada stării de urgență a fost suspendată doar prevedere cu privire la acordarea premiilor unice, de care poate benefica personalul din unitățile bugetare cu prilejul sărbătorilor profesionale și al zilelor de sărbătoare nelucrătoare și care se plătesc din contul economiei mijloacelor alocate pentru retribuirea muncii pe anul respectiv.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republici Moldova sînt obligatorii și urmează a fi executate de către persoanele responsabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load