Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sprijină „Săptămîna Națională a Voluntariatului”

13 oct. 2020,, 08:00   Societate
4604 0

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat la evenimentul de totalizare a proiectului Săptămîna Națională a Voluntariatului (SNV) 2020 „SNV2020 Altfel”.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 4 – 11 octombrie 2020 la nivel republican în cadrul căruia au fost organizate activități de mobilizare a unui număr mare de organizații și cetățeni cu scopul de a promova voluntariatul și de a recruta voluntari.

Ministrul Igor Șarov a declarat în deschiderea evenimentului de totalizare, desfășurat online, că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării salută și apreciază implicarea tuturor voluntarilor, organizațiilor neguvernamentale, autorităților publice, mass-mediei și alți actori care au contribuit la desfășurarea SNV și la atingerea rezultatelor planificate. „Săptămîna Națională a Voluntariatului este un proiect susţinut, deja mai multe ediţii la rînd, prin intermediul programelor dezvoltate pentru sectorul de tineret de către MECC, consolidînd în acest mod cooperarea cu societatea civilă. Proiectul contribuie la consolidarea şi dezvoltarea sectorului de voluntariat în Republica Moldova, voluntariatul avînd un rol important în educarea şi formarea tinerilor, în îmbunătățirea condițiilor de trai al populației”, a subliniat oficialul.

Proiectul Săptămîna Națională a Voluntariatului (SNV) 2020„SNV2020 Altfel” este implementat de A.O. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ,,ANIMA” și susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din resursele alocate sectorului de tineret.

Pe parcursul desfășurării SNV autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă în parteneriat cu mass-media realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, instruiri etc.


În contextul pandemiei, în anul 2020, acțiunile au fost desfășurate atît în format online, precum și offline.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?