COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Educației caută soluții pentru organizarea procesului de studii în condiții de epidemie

Ministerul Educației caută soluții pentru organizarea procesului de studii în condiții de epidemie

Organizarea instruirii pentru programele de formare profesională tehnică prin sistem dual, în noul an de studii, în condițiile epidemiologice de COVID-19 a fost discutată astăzi la Ministerul Educației.

Ministrul Igor Șarov a menționat că asigurarea unui proces de instruire calitativ și în siguranță pentru elevii-ucenici, în noul an de studii reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„Împreună va trebui să valorificăm experiența acumulată în perioada pandemiei virusului COVID-19 și să completăm educația tradițională cu reglementări speciale privind organizarea procesului educațional în condiții epidemiologice”, a subliniat oficialul.


Participanții la discuții au vorbit despre: adaptarea modelelor propuse de MECC pentru organizarea procesului educațional în anul de studii 2020-2021 la specificul instituțiilor de învățămînt profesional tehnic; provocările cu care se confruntă companiile partenere în asigurarea procesului de formare profesională tehnică prin sistem dual; etapa la care se află aprobarea Legii Învățămîntului dual etc.

La final, părțile au convenit ca în perioada următoare să organizeze o campanie de instruire a elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load