Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ministerul Educației caută soluții pentru organizarea procesului de studii în condiții de epidemie

5 aug. 2020,, 14:15   Societate
2814 1

Organizarea instruirii pentru programele de formare profesională tehnică prin sistem dual, în noul an de studii, în condițiile epidemiologice de COVID-19 a fost discutată astăzi la Ministerul Educației.

Ministrul Igor Șarov a menționat că asigurarea unui proces de instruire calitativ și în siguranță pentru elevii-ucenici, în noul an de studii reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„Împreună va trebui să valorificăm experiența acumulată în perioada pandemiei virusului COVID-19 și să completăm educația tradițională cu reglementări speciale privind organizarea procesului educațional în condiții epidemiologice”, a subliniat oficialul.

Participanții la discuții au vorbit despre: adaptarea modelelor propuse de MECC pentru organizarea procesului educațional în anul de studii 2020-2021 la specificul instituțiilor de învățămînt profesional tehnic; provocările cu care se confruntă companiile partenere în asigurarea procesului de formare profesională tehnică prin sistem dual; etapa la care se află aprobarea Legii Învățămîntului dual etc.

La final, părțile au convenit ca în perioada următoare să organizeze o campanie de instruire a elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?