X 
Cazul Șor stiri: 599

Ministerul Educației a comentat informația privind întîrzierile la plata salariilor pentru profesori

2 noi. 2021,, 17:30   Societate
2945 0

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție, după ce în presă au apărut informații că mai mulți profesori din diverse raioane ale țării ar fi rămas fără salarii în ultimele 2-3 luni.

Astfel, potrivit deputaților fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, datoriile față de cadrele didactice se ridică la peste 69 milioane lei.

„Ministerul Educației și Cercetării precizează că volumul alocațiilor necesare acoperirii deficitului bugetar pentru achitarea salariilor cadrelor didactice din unele instituțiile de învățămînt general pentru anul 2021, a fost aprobat prin Legea nr.135 din 14.10.2021, privind modificarea Legii bugetului de stat nr.258/2020.

Cabinetul de Miniștri urmează mîine, 3 noiembrie, să aprobe proiectul de Hotărîre de Guvern cu privire la repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat nr.258/2020, pentru acoperirea deficitului bugetar, necesar achitării salariilor, înregistrat în anul curent de către unele instituții de învățămînt general”, menționează MEC, notează Noi.md cu referire la unimedia.

MEC mai precizează că, „a informat anterior, Consiliile raionale și organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului, că în comun cu Ministerul Finanțelor elaborează proiectul de Hotărîre de Guvern menționat mai sus”.


Petru Burduja, deputat BCS, vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a declarat, astăzi, că mai mulți pedagogi care activează în instituțiile de învățămînt din țară nu au primit salariile din luna august, iar suma acumulată pentru datoriile salariale este de peste 69 milioane de lei.

În același context, Irina Lozovan, deputată a fracțiunii BCS, a comunicat că deficitul bugetar a 10 instituții de învățămînt din raionul Ocnița este de circa 2 milioane de lei. Totodată, 17 instituții de învățămînt din raionul Dondușeni nu au suficiente finanțe pentru a achita salariile în sumă de peste 3 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?