X 

Ministerul Economiei vine cu noi precizări: Angajații HoReCa nu vor trebui să prezinte documente anti-Covid

1 sep. 2021,, 14:55   Societate
3512 0

Ministerul Economiei nu va obliga angajații HoReCa să prezinte documente confirmative anti-COVID-19. Măsurile abordate în spațiul public sînt deocamdată la nivel de discuții, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Recția vine după ce astăzi, la ședința convocată de ministrul Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri a fost pusă în discuție propunerea de a obligat angajații din sectorul HoReCa să prezinte un certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al testului Covid.

Urmare a informațiilor eronate apărute în spațiul public despre desfășurarea activității antreprenoriale în condiții de pandemie, Ministerul Economiei vine cu următoarele precizări: Ședința convocată de ministrul Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri a avut un scop consultativ, pentru a discuta eventualele propuneri către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în vederea diminuării riscului pandemic. Ministerul Economiei nu obligă angajații HoReCa să prezinte documente confirmative anti-COVID-19, așa cum se menționează în presă, se arată în declarația Ministerului Economiei.

Instituția mai spune că eventualele decizii privind activitatea agenților economici pot fi adoptate doar de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar, la moment, măsurile respective sunt doar la nivel de discuții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?