X 

Ministerul Agriculturii avertizează despre importanța combaterii ambroziei

10 aug. 21:49   Societate
1953 0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reiterează importanța întreprinderii măsurilor de combaterea ambroziei, întrucît ne aflăm în plină perioadă de vegetaţie a buruienii.

Totodată, MAIA atenționează deținătorii de teren asupra necesității distrugerii ambroziei, care, în ultimii ani a căpătat o răspîndire vastă, provocînd pericole majore nu doar pentru agricultură, dar și pentru sănătatea omului, transmite tv8.

„În perioada curentă, este necesar să conștientizăm importanța unei atitudini responsabile în vederea diminuării pericolului cauzat de apariția buruienii ambrozia (Abrosia artemisiifolia). Aceasta este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind rezistentă la secetă şi arşiţă, fapt care îi permite să se dezvolte rapid şi să cuprindă areale întregi.

Mizăm pe atitudinea responsabilă a fiecărui cetățean în vederea diminuării pericolului cauzat de apariţia buruienii ambrozia, dat fiind faptul că, polenul acestei plante este considerat un alergen agresiv, cu impact negativ asupra sănătăţii umane”, se menționează într-un comunicat al instituției.

Perioada maximă de producere a polenului sînt lunile iulie–septembrie, cu posibilitate de extindere pînă la sfîrşitul lunii octombrie.


Impactul negativ al polenului plantei se manifestă prin rinită alergică, conjunctivită, accese de astmă, urticărie, şoc anafilactic, fiind unul din factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Astfel, pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice şi a celei chimice. Aplicarea metodei chimice se recomandă utilizarea erbicidelor omologate şi incluse în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar şi al fertilizanților.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?