Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ministerul afacerilor externe: ”În țara noastră sînt garantate drepturile tuturor locuitorilor”

17 mar. 13:37   Societate
1351

În țara noastră sînt garantate drepturile tuturor locuitorilor, Republica Moldova fiind un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia.

Cu o așa reacție a venit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în urma apelului lansat de Ambasada Federației Ruse la Chișinău prin care a solicitat cetățenilor ruși aflați în R. Moldova să contacteze misiunea diplomatică în cazul în care sînt discriminați „pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură”, notează Noi.md.

”Am remarcat mai multe reacții apărute în presă în urma unui comunicat de pe site-ul oficial al Ambasadei Federației Ruse privind sensibilizarea societății referitoare la așa zise „cazuri de discriminare” a cetățenilor Federației Ruse aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Această postare nu contribuie la atmosfera de calm din societatea noastră și rugăm partenerii să se abțină de la astfel de gesturi și să de-a dovadă de o mai bună evaluare a situației din țara noastră.

Ținem să subliniem că în țara noastră sînt garantate drepturile tuturor locuitorilor, Republica Moldova fiind un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia.

În acest context, aducem la cunoștință că nu au fost sub nici o formă înregistrate cazuri de discriminare, mai ales pe criterii de apartenența etnică, Republica Moldova ghidîndu-se după mecanisme solide, europene, de prevenire a discriminării.


Totuși, în cazul în care cineva se simte discriminat, invităm orice cetățean să se adreseze la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și egalității de șanse, inclusiv la linia fierbinte 0-8003-3388”, se arată într-un mesaj a lui Daniel Vodă, purtătorul de cuvînd al MAEIE.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав