Mîndria oamenilor din Bulboaca. Summitul paneuropean din 1 iunie este intens discutat în sat

5 iun. 14:15   Societate
3005 0

Summitul Comunității Politice Europene, care a adus aproape 50 de lideri europeni în Republica Moldova, rămîne o mîndrie pentru locuitorii satului Bulboaca.

În această localitate din raionul Anenii Noi, discuțiile despre marele eveniment încă mai sînt actuale. Chiar dacă bulbocenii nu au reușit să-i vadă pe oficiali pe viu, oamenii au urmărit cu multă atenție la televizor ceea ce se întîmplă la castelul din sat, transmite Moldova1.md.

Și după trei zile de la marele eveniment de la Bulboaca, oamenii se simt mîndri că o lume întreagă a vorbit despre satul lor, iar zeci de lideri europeni le-au vizitat localitatea. Subiectul este intens discutat și astăzi. Și dacă nu au reușit să vadă liderii europeni pe viu, localnicii și-au pornit televizoarele, iar la știri se vorbea doar despre Bulboaca.

„La televizor s-a arătat tot ceea ce am vrut să vedem, dar în sat era o liniște totală, ca niciodată. Bineînțeles că am stat la televizor și în primul rînd l-am văzut pe Vladimir Zelenski, care a venit primul. sînt mîndru că s-a petrecut la noi în sat anume și lumea întreagă, nu mai vorbesc de Europa, cunoaște și Moldova, dar și raionul Anenii Noi, dar și Bulboaca.”

„Numai la televizor. Noi am simțit o mîndrie, am rămas bucuroși că ne-au lăsat drumuri bune, de acum trebuie să păstrăm tot ce este.”


„Am vrut, dar nu am avut posibilitatea. - Pe cine ați vrut să vedeți din oficiali? - Care ar fi, nu contează. sînt liderii lumii. În Moldova așa summit este prima dată în istorie, clar că este un eveniment puternic, istoric.”

Unii spun că, stînd acasă, și-au găsit de lucru în grădină.

„- Acasă am stat toată ziua, pe acasă ne-am căutat de lucru, cum era acasă să stăm și să ne odihnim. - V-ați odihnit? - Ne-am odihnit, am lucrat.”

„- Am stat acasă, ne-am uitat, era totul în liniște, ne așteptam să fie totul bine. - Pe cine ați vrut să vedeți din oficiali? - Pe toată lumea. Vreo doi oameni s-au apropiat din Azerbaidjan, din Baku, s-au apropiat, au vorbit cu noi, au zis că avem gaz ieftin, poate și în Moldova să fie gaz ieftin.”

În ziua Summitului Comunității Politice Europene, autoritățile au impus mai multe restricții atît în satul Bulboaca, cît și în Chișinău, în special pe drumurile pe care s-au deplasat coloanele oficiale. Oamenii din Bulboaca au putut ieși din casă în baza unor permise speciale eliberate de Poliția din localitate.

Mai multe informații despre turism găsiți pe site-ul moldovenii.md

3
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?