Militarii Armatei Naționale reveniți din Liban au primit distincții

4 mar. 12:45   Societate
2086 0

Primii ofițeri și sergenți ai Armatei Naționale au revenit acasă din operația de menținere a păcii din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Aceștia au primit distincții din partea conducerii Ministerului Apărării, comunică Moldpres.

Militarii au fost felicitați de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

„Experiența pe care ați acumulat-o în această perioadă este importantă și utilă pentru contingentul Armatei Naționale care a fost detașat în UNIFIL luna precedentă, dar și pentru cele care urmează să plece în Liban. Ați fost prima echipă de militari care a plecat în această misiune de menținere a păcii, care este una nouă pentru țara noastră și Armata Națională. Ați reprezentat cu onoare Republica Moldova și Armata Națională în acest teatru de operații, iar prestația dumneavoastră a fost apreciată de partenerii străini”, a spus ministrul.

Pentru profesionalismul demonstrat în misiunea UNIFIL, cei patru militari au fost decorați cu Medalia “Pentru Misiuni Umanitare și de Menținere a Păcii” a Armatei Naționale.

În luna februarie 2023, Armata Națională a detașat în UNIFIL un contingent de 32 de militari profesioniști. La această misiune participă circa 10 500 de militari din 45 de state ale lumii.


img23001774

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий