Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

Militarii Armatei Naționale reveniți din Liban au primit distincții

4 mar. 12:45   Societate
2422 0

Primii ofițeri și sergenți ai Armatei Naționale au revenit acasă din operația de menținere a păcii din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Aceștia au primit distincții din partea conducerii Ministerului Apărării, comunică Moldpres.

Militarii au fost felicitați de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

„Experiența pe care ați acumulat-o în această perioadă este importantă și utilă pentru contingentul Armatei Naționale care a fost detașat în UNIFIL luna precedentă, dar și pentru cele care urmează să plece în Liban. Ați fost prima echipă de militari care a plecat în această misiune de menținere a păcii, care este una nouă pentru țara noastră și Armata Națională. Ați reprezentat cu onoare Republica Moldova și Armata Națională în acest teatru de operații, iar prestația dumneavoastră a fost apreciată de partenerii străini”, a spus ministrul.

Pentru profesionalismul demonstrat în misiunea UNIFIL, cei patru militari au fost decorați cu Medalia “Pentru Misiuni Umanitare și de Menținere a Păcii” a Armatei Naționale.

În luna februarie 2023, Armata Națională a detașat în UNIFIL un contingent de 32 de militari profesioniști. La această misiune participă circa 10 500 de militari din 45 de state ale lumii.


img23001774

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?