COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Militar reținut la Edineț pentru "afaceri cu permise de conducere"

Militar reținut la Edineț pentru "afaceri cu permise de conducere"

Un angajat din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţunut, în flagrant într-un dosar de trafic de influență şi corupere pasivă.

Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice


Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri după-amiază în adiacentul unei staţii de alimentare din Edineţ. Bărbatul a fost constatat în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pentru suma menţionată, funcţionarul urma să-i dea clientului său certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și susținerea examenelor interne.

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună - trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În prezent, el este reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în izolator.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load