COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Militar reținut la Edineț pentru "afaceri cu permise de conducere"

Un angajat din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţunut, în flagrant într-un dosar de trafic de influență şi corupere pasivă.

Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice

Operaţiunea de reţinere a avut loc ieri după-amiază în adiacentul unei staţii de alimentare din Edineţ. Bărbatul a fost constatat în flagrant în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pentru suma menţionată, funcţionarul urma să-i dea clientului său certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și susținerea examenelor interne.

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună - trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


În prezent, el este reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în izolator.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load