AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 893
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Milionarul Ghena de la CNA va întîlni Anul Nou în Penitenciarul nr. 13

29 dec. 2021,, 06:40   Societate
3671 1

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dat curs solicitării procurorilor și a prelungit mandatul de arest pe numele lui Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Decizia a fost pronunțată luni, 27 decembrie, transmite deschide.md.

Mai exact, instanța a dispus prelungirea mandatului de arest preventiv pentru încă 20 de zile. În această perioadă, Tanas se va afla în incinta Penitenciarului nr. 13.

Ghenadie Tanas a devenit cunoscut după ce deputatul PAS Adrian Cheptănaru, în cadrul dezbaterii raportului de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție (CNA), a declarat că „Ghena de la CNA” ar fi un milionar în euro și ar avea o avere nejustificată.

Potrivit ZdG, oficial, Ghenadie Tanas deține circa 100 ha de terenuri agricole, iar fratele și mama lui au mai multe locuri de parcare atribuite unui bloc de locuit de pe strada Natalia Gheorghiu din Chişinău.


În 2020, angajatul de la CNA s-a mutat cu traiul în apartamentul părinților, procurat în acest bloc, acum zece ani, și-a procurat o nouă Skoda Superb, care l-a costat întreg salariul și pensia luate de la CNA pentru ultimul an, și a scăpat basma curată după un control al averii și intereselor personale, inițiat de Autoritatea Națională de Integritate.

La data de 8 decembrie, acesta a fost reținut într-un dosar privind îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав