Transnistria stiri: 1313
Eurovision stiri: 494

Miliarde de lei achitate de CNAM pentru serviciile medicale prestate populației

4 dec. 2023,, 20:00   Societate
2152 0

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în lunile ianuarie-noiembrie 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 12 miliarde de lei.

Acumulările respective au fost în creştere cu 806 de milioane sau cu peste 7% faţă de perioada similară a anului 2022, notează Noi.md.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au fost de peste 6,5 miliarde de lei. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au însumat aproximativ 197 de milioane de lei.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 189 de milioane de lei. Transferurile de la bugetul de stat au fost de peste cinci miliarde de lei.

Suma virată pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate în primele zece luni ale anului curent este cu 1,5 miliarde mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

2
1
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?