X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Mii de oameni au participat astăzi la Marșul Victoriei: ”Este o sărbătoare sfîntă pentru toți”

9 mai. 2022,, 17:00   Societate
3815 0

Astăzi în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Victorie, 77 de ani din ziua cînd a fost declarată victoria asupra regimului fascist.

Oamenii care au ieșit în centrul capitalei pentru Eu aș numi-o sărbătoare luminată după Paște pentru că poporul moldovenesc a scăpat de teroarea fascistă. Eu mulțumesc acelor eroi care au luptat și au adus un cer senin deasupra capului nostru.

”Comemorăm memoria celor căzuți în cel de-al doilea război mondial.”

”Datorită lor noi tărim, datorită celor care au luptat pentru pacea care o avem astăzi. ”

”Pentru noi este cea mai mare sărbătoare, sîntem aici pentru a ne aminti pentru ceea ce au făcut strămoșii noștri. Datorită lor timp de 77 de ani trăim în pace.„


”Ziua biruinței, ziua păcii, ziua în care toată lumea comemorează eroii căzuți în cel de-al doilea război mondial. ”

”Pentru cei vii șipentru cei plecați, pentru ostașii cei plecați și datorită lor noi astăzi sîntem, sîntem artiști, politicieni și oameni. Este amintirea sfîntă a celor ostași a neamului nostru moldovenesc care au luptat pentru pace. Nimeni nu poate să ne interzică să sărbătorim această zi. ”

”Este o sărbătoare sfîntă pentru toți noi, este sărbătoarea buneilor noștri care și-au dat viața pentru noi. Din păcate actuala generație nu comemorează cum trebuie memoria celor căzuți în cel de-al doilea război mondial.”

Sînt doar cîteva din opiniile exprimate în centrul capitalei de oamenii veniți să participe la Marșul Victoriei.

Potrivit poliției la Marșul Vicotiriei din Chișinău au participat în jur de 7000 de persoane.

De menționat că astăzi, Mișcarea Națională VOIEVOD împreună cu Mișcarea de Tineret Urmașii lui Ștefan” au relansat Panglica lui Ștefan cel Mare ca simbol al concilierii naționale, care reprezintă victoria moldovenilor în diferite perioade istorice.

Potrivit lui Dumitru Roibu, președintele mișcării de tineret ”Urmașii lui Ștefan” panglica relansată astăzi include două simboluri și anume cel a lui Sfîntul Gheorghe și capul de bour care simbolizează victoria binelui asupra răului și ne amintește despre istoria glorioasă a țării noastre.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?