X 
Cazul Șor stiri: 599

Mihail Bagas, despre mafia gunoaielor în municipiul Chișinău

11 feb. 2020,, 12:14   Societate
4412 0

Ex-vicedirectorul „Autosalubritate”, Mihail Bagas, a susținut o conferință de presă cu tema „Mafia gunoaielor. Lupta secretă împotriva municipiului Chișînău și a locuitorilor orașului”.

Mihail BAGAS, EX-VICEDIRECTOR de marketing„AUTOSALUBRITATE”: „Autosalubritate nu are acces la informațiile ce ține de cîți oameni locuiest în apartament, deoarece plata se face țînînd cont de persoană. Din ce am putut găși, cifra variază între 75/000 de case, însă doar pe 15.000 Autosalubritate le deservește. Ce ține de sectorul viu, cifra statistică arată că sînt circa 639.000 de oameni în municipiu, dintre care peste 200.000 de oameni Autosalubritatea îi deservește.”

Acesta mai spune că pentru întreprindere, deservirea suburbiilor era o prioritate. „Autosalubritatea deservește suburbiile Codru, Bubuieci, Condrita și parțial Truseni și Dumbravă. De cele mai multe ori acestea sînt deservite de agenți privați. Actualmente lucrează 4 companii private”, transmite Noi.md cu referire la Protv.md.

Mihail Bagas consideră că cea mai mare problema care există și a apărut este strîngerea gunoiului și unde este dus. Acesta spune că pînă acum singurul punct de strîngere a gunoiului este din Tantareni, însă recent, o companie privită, a construit un alt punct autorizat, la Bascani.

„Companiile private deservesc și Chișînăul, nu există lege care ar reglementa sau obligă că cetățenii sau agenții privați să încheie un contract cu Autosalubritate. Orice agent economic are dreptul să folosească gunoistea Tantareni.


Însă s-a aflat că gunoiul a fost dus la poligonul din localitatea Bascani. Însă conform regulamentului, Tantareni este singurul poligon autorizat.

Întîmplător am aflat că o companie privată a primit autorizația de a construi un astfel de poligon în Bascani. Este un moment interesant aici, acest poligon permite colectarea preparatelor toxice.

Dacă o mașină duce gunoiul la Tantareni, i se va plăti 1500 de lei, dacă îl duce la Bascani, i se va plăti 700 de lei, fiind mai aproape de două ori de Chișînău”, spune Mihail Bagas.

Recent, Mihail Bagas, și-a dat demisia din funcția de vicedirector „Autosalubritate”. Acesta susține că s-au făcut mai multe presiuni politice asupra lui, care îl împiedică să-și exercite obligațiunile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?