Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Migranții moldoveni vor putea perfecta semnătura electronică prin consulate

11 mai. 11:43   Societate
3098

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) au semnat un acord ce va facilita perfectarea semnăturii electronice pentru cetățenii moldoveni din diasporă, prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale țării noastre.

Acordul prevede prestarea în străinătate de către STISC a serviciilor de certificare a cheilor publice (semnătura electronică) și anume: eliberarea/revocarea certificatelor cheilor publice, suspendarea/restabilirea valabilității certificatelor cheilor publice prin intermediul misiunilor diplomatice ale R.Moldova

„Modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare prestate diasporei reprezintă o prioritate-cheie a ministerului de externe. Oferirea în premieră prin intermediul serviciului diplomatic a posibilității perfectării semnăturii electronice va oferi un prilej conaționalilor noștri din exterior să relaționeze mai facil cu instituțiile de stat din țară”. – a declarat secretarul general interimar al MAEIE Sergiu Odainic.

Totodată, în contextul semnării documentului, directorul STISC, Gheorghe Pantaz, a subliniat că:

„Astfel simplificăm accesul la serviciile publice electronice și depășim barierele de interacțiune dintre cetățean și stat, oferim confort utilizatorilor și facilităm beneficierea de servicii publice electronice calitative la distanță/on-line. De asemenea, prin această acțiune Republica Moldova se aliniază recomandărilor și standardelor țărilor europene”.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав