TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Micu, despre demisia sa: CSM a luat o decizie pripită și poate influențată

Micu, despre demisia sa: CSM a luat o decizie pripită și poate influențată

Ex-președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, care a fost demis ieri din funcție, consideră că decizia CSM de a-l înlătura din funcție a fost una „pripită și poate influențată de cineva”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

„Nu am probe, dar eu consider că chestiunea în cauză cu privire la demiterea mea demult se pregătea și nu pot să spun de cine”, a declarat Victor Micu referindu-se la ultima perioadă de cînd s-a schimbat guvernarea. „Poate personalitatea mea o asociază cu guvernarea precedentă în sensul dat, orice instituție are un șef și poate trebuia de schimbat fața instituției”, a afirmat ex-președintele CSM.

Victor Micu spune că atît în primul mandat de președinte, cît și în al doilea, nu a colaborat cu partidul de guvernare. „Am avut colaborare cu Guvernul și Parlamentul în limita legală. Nu am fost angajat politic, dar este în dreptul oricărei persoane să se pronunțe”, continuă magistratul.

Victor Micu spune că a avut o colaborare bună cu Guvernul și s-a referit la participarea la diferite grupuri de lucru pentru elaborarea proiectelor de legi. În opinia lui, deși sistemul judecătoresc trebuie să fie independent, aceasta nu înseamnă că nu trebuie să existe colaborare cu celelalte instituții, în limita legii.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție. Decizia a fost luată marți, 16 iulie, cu votul a nouă din zece membri ai CSM prezenți la ședință.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load