COVID-19 în MOLDOVA

Microbuz pus sub sechestru, depistat la frontieră. Cazul este cercetat

Microbuz pus sub sechestru, depistat la frontieră. Cazul este cercetat

În punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost identificate un microbuz care se afla în sechestru, aplicat de autoritățile de drept naționale, și un act românesc falsificat.

Cazurile au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova, la data de 18 august a.c.

Conform informației operative, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au supus controlului un autocar înmatriculat în România, cu ruta de deplasare Italia - Republica Moldova. În rezultatul verificărilor, ascunse sub scaunul șoferului s-au depistat 2 mii de țigarete, cu timbru de acciz autohton. Totodată, în interiorul autocarului, pe rafturile destinate bagajelor de mînă a fost depistată și o sacoșă, pentru care șoferul și pasagerii nu au putut oferi vreo explicație.


La examinarea acesteea au fost constatate prezența a trei minicamere de monitorizare video și a unei cărți de identitate, eliberate de autoritățile române pe numele unui conațional care nu figura în lista pasagerilor cursei în cauză. După cercetarea cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au stabilit neautenticitatea actului.

Conform procedurilor, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentul - transmis spre expertiză.

Cîteva ore mai tîrziu, în timpul formalităților de control la traversarea frontierei de stat un locuitor al mun. Ungheni, în vîrstă de 38 de ani, a fost anunțat despre indisponibilizarea microbuzului condus.

Conform consemnului apărut în baza de date, mijlocul de transport se află în sechestru, ca urmare a împărțirii bunurilor materiale în urma procesului de divorț. Urmează ca microbuzul să fie transmis către executorii judecătorești din mun. Ungheni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load