Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Metodologia de calcul a taxelor aeroportuare va fi ajustată

29 mai. 16:15   Societate
3592 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, modificarea metodologiei în baza căreia sînt calculate taxele aeroportuare ce țin de aterizare, decolare, utilizarea terminalului etc.

După cum notează guvernul, dat fiind faptul că aceste reguli sînt învechite și neclare, ajustarea metodologiei va permite reducerea riscurilor legate de interpretări și eventualele abuzuri din partea unor agenți economici.

Cu noile ajustări, metodele de calcul ale tarifelor vor fi mai clare, mai transparente și mai ușor de verificat, și anume:

  • Vor fi explicate în mod detaliat cheltuielile incluse în tarifele de aeroport;
  • Vor fi descrise serviciile și cheltuielile acoperite de fiecare tarif în parte pentru a specifica acțiunile și lucrările finanțate prin tarifele respective;
  • Vor fi concretizate unele prevederi care sînt neclare sau interpretabile în actuala metodologie, pentru a facilita consultările și supravegherea economică;

După cum notează guvernul, aeroporturile care nu deservesc un număr suficient de pasageri sau mărfuri pentru a acoperi costurile de întreținere pot stabili tarifele fără a aplica metodologia.

Totuși, aceste tarife trebuie să fie aplicate într-o manieră transparentă, uniformă și nediscriminatorie față de toți operatorii aerieni.


Pentru a asigura corectitudine, mărimile tarifelor și modul de aplicare a acestora vor fi coordonate cu AAC și MIDR pentru aprobare.

2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?