COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Meteorologii au prelungit cele doua coduri galbene

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins astăzi, 14 august 2020, Codul Galben de pericol excepțional de incendiu, valabil pentru tot teritoriul țării, pînă la data de 21 august.

Astfel, SHS atenționează că în intervalul 15 - 21 august se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Condiţiile vremii în acest interval sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice, transmite unimedia.info.

În acest context pompierii îndeamnă din nou populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pe timp de caniculă.


Pompierii avertizează că în condiții de vînt și umiditate redusă focarele se răspîndesc rapid și prezintă pericol pentru sectorul forestier, animalele sălbatice, dar și sectorul locativ.

Cetățenii sînt rugați să nu aprindă gunoiul menajer, iarba și miriștea uscată pentru a preveni incendii de proporții și extinderea acestora. În caz de situații de risc persoanele sînt rugate să apeleze Serviciul 112.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load