COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vîntului

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vîntului

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru zilele de 13-14 noiembrie, Cod Galben de intensificări ale vîntului, transmite moldpres.md.

Potrivit meteorologilor, miercuri şi joi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vîntului sud-estic, în rafale de pînă la 15-18 metri pe secundă.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sînt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.


Odată cu intensificarea vîntului, vremea se va răci. Conform datelor SHS, începînd de joi, 14 noiembrie, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor coborî sub 20 de grade Celsius, menţinînd în continuare o tendinţă de răcire. De asemenea, rămîne tensionată situaţia cu precipitaţiile, deosebit de necesare sectorului agricol, ploi slabe, de scurtă durată fiind posibile doar în nordul ţării.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load