Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Meteorologii anunță schimbare bruscă a vremii

27 apr. 15:45   Societate
3320

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pînă la 30 aprilie Cod Galben de schimbare bruscă a vremii şi înghețuri.

Potrivit meteorologilor, pe 28-29 aprilie, caracterul vremii se va schimba: vor cădea ploi de scurtă durată, izolat predominant în raioanele de nord și centru puternic (15-25 l/m2), transmite Moldpres.

De asemenea, în intervalul menționat, în orele nocturne se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C.

Totodată, în perioada de referință vremea se va răci, înregistrîndu-se maxime pînă la 15 grade Celsius.

Conform SHS, dintre fenomenele meteorologice stihinice, cel mai mare pericol în luna aprilie îl prezintă înghețurile (scăderea temperaturii aerului şi a suprafeței solului pînă la 0ºC şi mai jos în perioada de vegetaţie) şi vîntul puternic. Ele se semnalează în medie o dată în 3 şi 5 ani respectiv. Căderile de grindină intensivă sunt posibile în medie o dată în 13 ani, iar ploile torenţiale – în medie o dată în 20 ani. Începutul vegetației active la culturile agricole se semnalează, de obicei, în intervalul 15-18 aprilie în jumătatea de sud a țării, în jumătatea de nord – 20-23 aprilie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав