Meşterii-artizani din ţară au organizat un master-class de confecţionare a măştilor

Meşterii-artizani din ţară au organizat un master-class de confecţionare a măştilor

Un atelier de confecționare a măștilor tradiționale cu genericul „Alaiul teatrului popular al sărbătorilor de iarnă”, organizat în colaborare cu Centrul național de conservare și promovare a patrimoniului cultural imaterial, a avut loc astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.


Directorul instituției, Petru Vicol, a menționat că evenimentul are drept scop de a promova măștile tradiționale și de a-i învăța pe copii să le confecționeze.


El a spus că atelierul a fost condus de meșteri populari care și-au dedicat activitatea creării măștilor tradiționale: Marcel Ostrovschi din satul Hlinaia, raionul Edineț, Grigore Stamati din Ciutești, Nisporeni, Tatiana Popa din satul Palanca, raionul Călărași, Alexandru Melnic din orașul Glodeni, Vasile Popovschi din satul Cenac, raionul Cimișlia ș.a.


De asemenea, la eveniment au participat profesori de educație tehnologică și conducători ai cercurilor de artă populară, elevi de la centrele de creație a copiilor din municipiul Chișinău.


”Cele mai bune măști confecționate astăzi vor fi prezentate în cadrul unei expoziții, care va fi inaugurată la sfârșitul lunii decembrie”, a mai spus Petru Vicol.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load