X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Messenger lansează chat-uri fără legătură cu grupurile de Facebook

11 iun. 08:45   Societate
1597 0

Meta a anunțat recent lansarea unei noi funcții pe Messenger care permite crearea de chat-uri comunitare masive, fără a fi necesară conexiunea cu grupurile de Facebook, scrie playtech.ro.

Această funcționalitate vine în urma introducerii chat-urilor comunitare pentru grupurile Facebook în 2022, oferind membrilor acestor grupuri o modalitate ușoară de a comunica în timp real. De această dată, noile chat-uri comunitare pot include pînă la cinci mii de participanți și nu necesită o conexiune preexistentă între utilizatori.

Noi posibilități de comunicare în masă

Compania nu a făcut un anunț oficial, dar a confirmat lansarea noii funcții pentru TechCrunch. Toate chat-urile comunitare vor fi afișate într-un singur loc în aplicația Messenger, fiecare avînd un spațiu „Home” unde administratorii pot posta actualizări și anunțuri. Conform paginii de ajutor Meta pentru această funcție, nu este disponibilă pentru toți utilizatorii sau pe toate platformele în acest moment. Veți ști dacă faceți parte din această lansare dacă vedeți opțiunea de a crea o nouă comunitate în meniul din stînga al aplicației Messenger pe mobil.

Dacă creați o comunitate, veți avea puterea de a elimina pe cineva din chat, de a raporta sau elimina conținut și de a șterge chat-ul în totalitate. Toți membrii pot emite invitații partajabile, astfel încît comunitățile au potențialul de a crește dincolo de cercul inițial de participanți. Totuși, deoarece aceste chat-uri sînt destinate conversațiilor publice, utilizatorii trebuie să fie mai atenți la ceea ce împărtășesc. Nu doar membrii actuali vor putea vedea mesajele, ci și membrii viitori invitați de alte persoane.


Utilizări potențiale și avantaje

După cum notează TechCrunch, noua opțiune poate fi utilizată pentru a crea chat-uri pentru școli, organizații, cartiere și alte grupuri cu un număr mare de membri potențiali. Aceasta ar putea fi o opțiune mai convenabilă și mai bună decît funcția similară a WhatsApp, deoarece aplicația Messenger nu necesită conectarea la un număr de telefon.

Această inovație marchează un pas important în direcția comunicării în masă, oferind utilizatorilor noi modalități de a interacționa și de a construi comunități mari și active pe platforma Messenger.

Ca referință, chaturile din Messenger, serviciul de mesagerie instant a Facebook, sînt extrem de populare în rîndul utilizatorilor de dispozitive mobile din întreaga lume, cu peste 2,5 miliarde de utilizatori. Aplicația oferă o varietate de funcții pentru a îmbunătăți comunicarea, cum ar fi posibilitatea de a folosi mai multe conturi, dezactivarea notificărilor, trimiterea locației curente și personalizarea ferestrei de chat cu diferite culori.

De asemenea, Messenger permite utilizatorilor să se conecteze fără a avea un cont de Facebook, doar cu ajutorul unui număr de telefon. Cu opțiuni de confidențialitate îmbunătățite, reacții personalizate și teme de chat distractive, Messenger își propune să ofere o experiență de chat plăcută și eficientă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав